Material:
• 50 grams of bean sprouts, remove the root, brewed with boiling water, drained
• 150 grams of kale, cut, boiled, drained
• 150 grams of spinach, leaves picked, boiled, drained
• 200 grams of bitter melon, seeded, trimmed
• 1 fruit squash, boiled
• 1 piece know, fried
• 1 piece of tempeh, fried
• 1-2 tablespoons fried onions
• 3 eggs, boiled, peeled
• chips and crackers
Seasoning Sauce:
• 200 grams of peanuts, fried
• 2 red chilies
• 5 pieces chili sauce
• 1 teaspoon salt
• ½ teaspoon shrimp paste
• 200 cc boiled water
Directions:
• Sauce: all sauce ingredients except boiled water, mixed and finely pulverized. Once refined, the new insert boiled water. Stir well and cook until boiling, stirring frequently, remove from heat.
• Mix the sauce, vegetables, tofu and tempeh, stir well
• Serve in a bowl, add egg pieces, sprinkle with fried onions and squeeze of crackers or chips on it.
For 3-4 people
Note: The sauce ingredients which may have been mashed boiled with 350 cc of watery coconut milk or water. This sauce is more durable because of all the ingredients cooked
Tahu kuping
Tahu Kuping adalah makanan khas Tegal terbuat dari Tahu yang dipotong diagonal lalu diberi tepung kanji di atasnya. Asal makanan ini adalah dari Banjaran Tegal.
Poci lemah
Terbuat dari tanah liat sebagai wadah untuk membuat minuman teh. Masyarakat Tegal sudah kental dengan budaya MOCI (kumpul-kumpul sambil menikmati teh)
Sop buntut
Bukan sembarang buntut untuk membuat Sup ini. Tetapi buntut sapi, selain warnanya yang menggoda selera, juga rasanya yang tiada tandingannya.