Ketapang seed cake
Material:
450 g wheat flour (if I'm only 400 grams)
200 grams of coconut and a half old, clean, grated (if I was only 150 gr)
1 egg, beaten flat
100 gr margarine
150 gr sugar
Salt to taste (1 tsp salt)
Vanilla to taste (1 sachet vanilla)
To taste Cooking oil, for frying
Method:
-Mix the eggs, sugar, salt and vanilla until all the ingredients a bit late.
- Mix the flour with the coconut, and input over the last batter ingredients and stir well.
- Enter the margarine, stir again, knead until dough is not stuck to the hands.
- Form the dough for a pencil, cut oblique.
- Fry in hot oil until golden brown already. Remove and drain (do not remember the greatness of the fire quickly burnt later) would approximately 800gr.
Tahu kuping
Tahu Kuping adalah makanan khas Tegal terbuat dari Tahu yang dipotong diagonal lalu diberi tepung kanji di atasnya. Asal makanan ini adalah dari Banjaran Tegal.
Poci lemah
Terbuat dari tanah liat sebagai wadah untuk membuat minuman teh. Masyarakat Tegal sudah kental dengan budaya MOCI (kumpul-kumpul sambil menikmati teh)
Sop buntut
Bukan sembarang buntut untuk membuat Sup ini. Tetapi buntut sapi, selain warnanya yang menggoda selera, juga rasanya yang tiada tandingannya.