Materials to make Satay Kambing:
• 750 gr goat thighs, diced 2 cm
• 15 sticks skewers that have been soaked in water
Seasonings:
• 5 pieces of lime leaves, thinly sliced
• 10 red onions, thinly sliced
• 1 tablespoon ground pepper
• 100 ml soy sauce
• 2 tablespoons lime juice
Complement:
• 50 g cabbage, finely sliced
• 4 plum tomatoes, thinly sliced
• 6 tablespoons fried onions for topping
• 15 pcs chili pepper, thinly sliced
• 10 shallot, thinly sliced
• 5 tablespoons soy sauce
• 1 teaspoon ground pepper
• 2 tablespoons lime water m
How to Make Sate Kambing Bumbu Ketchup:
1. Prick satay skewer each with 4-5 pieces of meat.
2. Mix all ingredients for seasoning. C
3. Mix the seasoning with satay and grilled satay in embers while occasionally smeared remaining seasonings.
4. Serve the satay with complement.
Tahu kuping
Tahu Kuping adalah makanan khas Tegal terbuat dari Tahu yang dipotong diagonal lalu diberi tepung kanji di atasnya. Asal makanan ini adalah dari Banjaran Tegal.
Poci lemah
Terbuat dari tanah liat sebagai wadah untuk membuat minuman teh. Masyarakat Tegal sudah kental dengan budaya MOCI (kumpul-kumpul sambil menikmati teh)
Sop buntut
Bukan sembarang buntut untuk membuat Sup ini. Tetapi buntut sapi, selain warnanya yang menggoda selera, juga rasanya yang tiada tandingannya.